designlikeyougiveafuck:


Jeju is a small volcanic island off the southern coast of South Korea that is home to some of the nation’s most beautiful landscapes - including the highest mountain in the country. The diverse and wild land is celebrated in the design of the Jeju Natural Heritage Center by architecture firm poly.m.ur. The project’s undulating form topped with a green roof mimics the volcanic formations of the island. Rather than being placed in the landscape the Center is formed out of the landscape, providing a unique relationship for visitors who can explore every facet of the building.

designlikeyougiveafuck:

Jeju is a small volcanic island off the southern coast of South Korea that is home to some of the nation’s most beautiful landscapes - including the highest mountain in the country. The diverse and wild land is celebrated in the design of the Jeju Natural Heritage Center by architecture firm poly.m.ur. The project’s undulating form topped with a green roof mimics the volcanic formations of the island. Rather than being placed in the landscape the Center is formed out of the landscape, providing a unique relationship for visitors who can explore every facet of the building.

wonderingalex:

This villa in Singapore, by architects Terre Pte Ltd, is one of three properties on this plot that belongs to the homeowner, the other two being homes for the owners two grown sons. The brief for all of these dwellings was to create a place that worked in unity with nature…

gardenersbox:

Singapore’s Impressive Urban Greenery.  (TreeHugger)

really-shit:

Sosoljip [Zero Energy Home]

Constructed with a conservative budget of $284,000 USD, Korean firm Lifethings have designed a zero energy house in GyeongSangNam-do, Korea.

With 230 square meters of livable space, this project exists to prove that environmentally conscious living isn’t reserved for the wealthy.

In constructing a net zero energy house, it is most important to manage energy than to produce it, therefore insulation is the most important factor. Sosoljip is built with external insulation to block heat or cold before it even enters the structure. Not a single centimeter of the building is directly exposed to external air. The reinforced concrete structure is wrapped with 20 centimeter styrofoam insulation. During the summer, the building relies on the insulation layer and natural ventilation for cooling without air conditioners, because the electricity consumption by air conditioners cannot be met with photovoltaic production. The client will gladly wear sweaters in the winter and sweat a little in the summer, which is only natural.

komai-co:

A sustainable floating community in Makoko, one of Nigeria’s poorest settlements that is constantly lashed by flooding. (Designed by architect Kunle Adeyemi)

0alanna0:

SHAN-SHUI CITY project for the city of GuiyangChina
by MAD architects

urbangreens:

followitblind:


The High Line

urbangreens:

followitblind:

The High Line

Sanya Lake Park supermarket proposal by NL Architects
upcominghorizon:

Belatchew Lab Architecture’s Strawscraper

efimeras:

HOUSE VISION 2013 TOKYO EXHIBITION:TOTO・YKK AP / Naruse Inokuma Architects + Azuma Makoto

   The annual exposition ‘House Vision’ is a way to show and communicate new ideas for the future house. In 2013 edition Naruse Inokuma Architects and the florist designer Azuma Makoto participated with a proposal of a bath that rethinks the roles of the garden and privacy. The idea is to invert the traditional characteristic of the green wall to propose a green interior coating, so they create peaceful atmosphere between light, plant and the smell that it gives off.

   La exposición anual de ‘House Vision’ es una forma de mostrar y comunicar nuevas ideas para la casa del futuro. En la edición del 2013 participaron los arquitectos Naruse Inokuma y la diseñadora floral Azuma Makoto que propusieron un baño que replantea los conceptos de jardín y privacidad. En una idea de invertir el concepto tradicional del jardin vertical ellos proponen un revestimiento interior de plantas, creando una atmósfera apacible entre la luz, la vegetación y su aroma que desprende.

Título de Postgrado en Instalaciones Efímeras

Mas información en: www.instalacionesefimeras.com

vurtual:

Nigeria’s Cost & Energy-Efficient Floating Schools (by NLÉ)

The Makoko Floating School is an ambitious project that is currently under construction in the water community of Makoko in Lagos, Nigeria by NLÉ, a collaborative agency whose mission is to provide architectural change for developing cities. The project seeks to create floating buildings that are designed to serve as educational classrooms for neighborhood children.

The three-story architectural structure, built as a triangular prism, is intended to float on water with a base made of 256 plastic drums. The floating construct is built with locally sourced wood, electrically powered with solar panels, and designed to house about 100 students.

While this first generation of floating buildings is being designated solely as educational center, the project is opening a new chapter in architectural design that can be applied to a variety of facilities for poor communities like Makoko to urbanize efficiently. Because of the project’s green initiatives, each building is more affordable and cost-effective. Additionally, they accommodate for the climate changes that are resulting in the rise of sea levels.

efimeras:

“Ma Bulle, Ma Plante, & Moi” / Amaury Gallon

    These beautiful bubble gardens recently popped up in the streets of Paris to offer passersby a bit of respite from their concrete environs. Designer Amaury Gallon created each bubble sanctuary with a unique environmental inspiration. One hosts a jungle, while another garden features hundreds of amazing orchids woven into the metal structure that frames these transparent igloo-shaped rooms.

    Estos hermosos jardines burbuja aparecieron recientemente en las calles de París para ofrecer a los transeúntes un pequeño respiro en su entorno diario. La diseñadora Amaury Gallon creó cada burbuja inspirándose un ambiente único. Una aloja un selva, mientras que otro jardín cuenta con cientos de orquídeas increíbles entretejidas en una  estructura de marcos de metal y crea estas habitaciones transparentes con forma de iglú.

Título de Postgrado en Instalaciones Efímeras

Mas información en: www.instalacionesefimeras.com

Climate friendly building of the future concept by Foresight + Innovation, Arup

Climate friendly building of the future concept by Foresight + Innovation, Arup

ordiri:

”Edgeland House” in Austin/Texas designed by Bercy Chen Studio